Wat is de beste standinrichting?

2 beursstanden. 1 opdrachtgever. Zoek de 4 verschillen.

Onze opdrachtgevers komen vaak bij ons terug om hun volgende stand te laten bouwen. Dat is natuurlijk fijn voor ons. Maar dat wil niet zeggen dat we elke keer een  stand identiek hetzelfde inrichten.

Er zijn veel redenen om een andere standinrichting te kiezen: andere afmetingen van de stand, veranderingen van aanbod van de opdrachtgever, een nieuwe huisstijl enz.

GET, specialist in tijdregistratie en beveiligingssystemen, had nog een goede reden om hun tweede beursstand anders te laten inrichten dan de eerste. Ze wilden hierdoor namelijk nog meer bezoekers aantrekken

Ziet u de verschillen tussen deze twee standen?

Sleep de foto van links naar rechts. Welke 4 grote verschillen vallen u op?

beursstand variant met bergingbeursstand variant zonder berging
beursstand variant met bergingbeursstand variant zonder berging

Verschil 1: houten berging als beurswand

Voor de eerste stand bouwden we met hout een grote opbergruimte met afgeronde hoeken. De ronde vorm  was niet toevallig. Dit element komt namelijk voor in het logo en andere huisstijlelementen van GET.

Een van de zijkanten van de berging gebruikten we als beurswand met een tv-scherm en grote kleefletters. Bezoekers die van een bepaalde richting kwamen, konden meteen zien wat GET aanbiedt.

De berging stond schuin opgesteld. De vloerbekleding hadden we in dezelfde diagonale vorm uitgesneden.

Op de tweede beursstand voorzagen we ook een berging, maar subtieler. Deze bevond zich namelijk in een wand die de scheiding vormde met de stand ernaast.

De verwijzing naar de afgeronde hoeken van de huisstijlelementen verwerkten we in andere elementen.

Stand met berging als beurswand

Verschil 2: meer ruimte voor tv-schermen

Doordat bij de tweede stand de zijkant niet meer afgeschermd was, hadden we meer ruimt. We monteerden 4 tv’s  die samen 1 groot scherm vormden.

Dat vergrootte de kans dat mensen bleven stilstaan. Voor de standhouder was het ook eenvoudiger om te zien of mensen naar hun bedrijfsfilm aan het kijken waren. Bij de eerste stand was dat moeilijker door de beurswand aan de zijkant.

Verschil 3: minder barkrukken

In het algemeen is het verstandig om zitplaatsen te voorzien voor mensen die uw stand bezoeken. Het nodigt hen uit om even tijd te nemen en een verkoopgesprek op uw stand aan te gaan.

Maar dat kan ook een keerzijde hebben. Als mensen het op uw stand zo gezellig vinden, blijven ze zitten. En wandelen andere mogelijke geïnteresseerden gewoon voorbij.

Bovendien hadden we op beide standen een kleine demohoek voorzien. Daar konden mensen op tablets zien hoe de software van GET werkt. Minder stoelen op de tweede stand bleek voor de opdrachtgever een betere keuze.

tv scherm voor beursstand

Verschil 4: lichte versus donkere beursstand

Bij de eerste stand was het concept meer gericht op gezelligheid. De warme kleuren van de wanden droegen hieraan bij.

Bij de tweede stand kozen we samen met de klant voor openheid.  Een kleine stand die toch heel toegankelijk is. De keuze voor witte wanden en vloerbekleding pasten beter in deze opzet. Daarnaast leek de stand ook groter door de lichte kleuren.

Wat was de beste standinrichting?

Zoals al onze beursstanden hadden we ook deze twee standen ontworpen en gebouwd om zoveel mogelijk nieuwe klanten aan te trekken. Op beide beurzen was de missie gelukt.

Maar maakten de verschillen een verschil? Ja: Bij de tweede stand was de respons van bezoekers groter.

Ook andere factoren spelen hierin een rol.  Zoals de beurs zelf. Komen er veel bezoekers op af? Bevinden uw concurrenten zich in de buurt van uw stand? Hoe benadert uw personeel mogelijke leads? Welke lessen trekt u uit uw eerste beursdeelname? …

Maar uiteindelijk maakt de inrichting van een stand wel een groot verschil. En daarover denken we graag mee met u, zoals we 2X deden voor GET.

Welke standinrichting is ideaal voor u?

We maken elke stand zo efficiënt mogelijk.

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvend info gesprek.