Internationale standenbouw: flexibiliteit op afstand

Case study: standenbouw in het buitenland voor marktleider van medisch materiaal

Avery Dennison is een wereldwijde marktleider van kleefmiddel technologie, grafische displays en verpakkingsmaterialen. Hun merken Vancive en Finesse Medical produceren toepassingen voor de medische sectorVoor hun deelname aan de EWMA vakbeurs in Polen deden ze een beroep op ons als internationale standenbouwer.

Het feit dat we vaker standen bouwen in het buitenland was voor hen een extra geruststelling. En toch liep het bijna even mis…


Inhoudsopgave


Voorbereiding tot in de puntjes

Voor elke stand volgen we ons 7 stappenplan. Het geeft ons en onze klanten een houvast. Maar nog meer dan voor standenbouw in België, is een goede planning van cruciaal belang voor beurzen in het buitenland.

Polen bevindt zich op 12 uur rijden van ons kantoor en magazijn in Antwerpen. Minutieuze voorbereidingen waren dan ook geen overbodige luxe.

Omdat we ook hier de coördinatie van de stand op ons namen, waren de klant en wijzelf er gerust in. Alle beursmaterialen, standverlichting, houten constructies enz. stonden op tijd klaar. Het transport in eigen beheer was geregeld. Kortom, we waren er klaar voor. Dachten we…

Verkeerde afmetingen van de stand

Tot grote verrassing bleek bij onze aankomst in Krakau dat we de verkeerde afmetingen van de beursstand hadden doorgekregen. De beursorganisator had op de plannen de stand 90° gedraaid. Waar wij een beurswand voorzien hadden van 6 meter, bleek die in de praktijk 7 meter lang te zijn. En omgekeerd.

In vergelijking met de 1.200 km die we afgelegd hadden, is 1 meter niets. Maar op een stand is 1 meter wel een grote afstand.

De hele constructie een kwartslag draaien was geen optie. Bezoekers van de vakbeurs zouden dan namelijk aanlopen tegen een minder uitnodigende expo stand.

Op dat ogenblik zakte de grond even onder onze voeten weg. Maar al snel nam onze ervaring en creativiteit snel de bovenhand.

Stand ter plaatse veranderen

Ons team van standenbouwers besloot om een wand korter te maken en de vitrinekasten op een andere plaats te zetten. Het effect was verrassend. Plots was er nog meer ruimte beschikbaar.

We waren tevreden, maar niet volledig.

Afspraken zijn er volgens ons om ze strikt na te leven. Elke stand die we bouwen moet er uitzien zoals op onze goedgekeurde 3D ontwerpen. Alleen op die manier weten onze klanten precies waar ze aan toe zijn.

Maar als het dreigt mis te gaan, hanteren wij nog een gouden regel. Ontdek deze onder de foto’s…

Beursstand met vitrinekasten in hout op maat gemaakt | © www.Expopoint.be

Eén aanspreekpunt, ook wanneer het dreigt mis te gaan

Als exposant die deelneemt aan een beurs in het buitenland, is er op zulke momenten weinig dat u kunt doen. Maar natuurlijk wil u niet voor onaangename verrassingen staan wanneer u op de beurs aankomt.

Toen de stand klaar was, stuurden we foto’s naar de klant. Dat doen we overigens bij elk project. We belden hen ook op om de veranderingen van de opstelling uit te leggen. Op die manier bespaarden we hen onnodige stress.

Mooie stand, tevreden klant

Bij hun aankomst in Polen bevestigden de opdrachtgevers dat ze tevreden waren van het eindresultaat.

Dat ze het ook echt meenden bleek later nogmaals. Ze huurden ons namelijk opnieuw in voor een andere beurs. We konden een groot deel van de stand hergebruiken. Dat is natuurlijk één van de voordelen van duurzame standenbouw.

Maar voor we aan de slag gingen, controleerden we viermaal of de afmetingen van de stand deze keer wél correct waren…

Schikking en indelen van stands | © www.Expopoint.be

Ook deelnemen aan een internationale vakbeurs?

We bouwden standen in 9 Europese landen.

Benieuwd naar onze mogelijkheden van internationale standenbouw voor uw bedrijf? Vul uw gegevens in en we maken graag tijd vrij om uw wensen te bespreken.

"*" geeft vereiste velden aan

Uw naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.