In recordtijd een professionele stand ontwerpen en bouwen

Case study: van gesprek tot stand voor een online marketing agentschap in 5 dagen 

Om als exposant aan een beurs deel te kunnen deelnemen, moet u zich ruim op voorhand registreren. Maar af en toe zegt een exposant zijn deelname af en komt er een gaatje vrij. Brandfarmers kreeg zo’n kans voor de Webshop Vakbeurs in Mechelen. En greep ze.

Onze deadline om de stand te ontwerpen en bouwen? Vijf dagen, weekend inbegrepen…

Hoeveel tijd is er nodig om een stand te ontwerpen en te bouwen?

Het antwoord op deze vraag is telkens verschillend omdat we maatwerk beursstanden bouwen. Grote beursstanden vergen gewoonlijk meer tijd en mankracht voor ontwerp en opbouw dan kleine standen, zoals die van Brandfarmers.

Maar 5 dagen om vanuit het niets een stand te bouwen? Het is een uitdaging… en daar houden we bij Expopoint van.

Vrijdag: brainstorming over de stand

Op vrijdag kregen we de briefing en brainstormden we samen met de klant. Voor beide partijen bleek dat het haalbaar moest zijn.

Onze 17 jaar ervaring met beursstanden bouwen en onze flexibele aanpak zorgden bij onze klant voor de nodige gemoedsrust.

De nabijheid van ons magazijn met beursmaterialen was goed voor twee pluspunten. De vakbeurs vond plaats in de buurt en dat betekende lagere transportkosten. Als standenbouwer gevestigd in Antwerpen konden we daarnaast onze planning aanpassen zonder andere projecten te vertragen.

De deal was rond. Tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Weekend: concept en ontwerp van de beursstand

We vroegen de exacte afmetingen van de stand bij de organisator op en tekenden de eerste schetsen. Na goedkeuring van de klant begon hun team zelf aan het visuele ontwerp van de twee beurswanden.

Dit is een keuze die we overigens elke klant aanbieden. Ofwel zorgt u of uw vertrouwde ontwerpbureau voor de ontwerpen en drukklare bestanden. Ofwel kunt u rekenen op grafische ontwerpers met wie we al jaren samenwerken.

Op het einde van het weekend hadden we samen het concept van de beursstand in detail uitgewerkt.

Maandag: drukwerk en productie van de stand

De ontwerpen konden naar onze betrouwbare drukker. Hij was vrijdag al op de hoogte gebracht van de spoedklus en had de garantie gegeven dat alles op tijd droog zou zijn. Niet onbelangrijk omdat bezoekers na de beurs natuurlijk niet naar huis willen gaan met inkt op hun kleren.

Ondertussen zetten we in ons atelier alle nodige materiaal voor de standenbouw klaar.

Dinsdag: de stand opbouwen

Om zelfs een kleine stand te bouwen, is vakmanschap vereist. Het geheel moet stevig zijn en er piekfijn en professioneel uitzien.

We sloten de elektriciteit sloten aan, testten de verlichting, blonken het meubilair op, zorgden ervoor dat de vloerbekleding paste en stevig vastgehecht was,…

Aan de vooravond van de vakbeurs kon de opdrachtgever doen wat echt wel nodig is voor elke beurs: uitrusten.

Kleine stand met groot paneel en groene vloerbekleding | © www.Expopoint.be

Woensdag: tevreden klant

Op woensdag opende de beurs. Ondanks de last-minute deelname en de korte tijd om de stand te ontwerpen en bouwen, trok Brandfamers aardig wat nieuwe potentiële klanten.

Opdracht volbracht. Op naar de volgende uitdaging…

Uw bedrijf promoten met een kleine stand?

Wil u ook in de kijker springen met een kleine beursstand?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en inspirerend gesprek.

"*" geeft vereiste velden aan

Uw naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.